16 de març, 2006

Cuina per inútils (3) per Joan Santaló


Entre Barcelona i Madrid hi ha moltes diferències: Nosaltres tenim platja, ells no. Nosaltres tenim equip de handbol, ells no. Nosaltres tenim equip de fútbol, ells no. Nosaltres tenim la Font de Montjuich, ells la Cibeles. Nosaltres tenim el bikini, i ells tenen el bocata de calamars.
Però, un moment? Un plat tant complert i original com un bikini, no existeix a Madrid?No, perquè allà li diuen misto de jamón y queso. I un plat tant català, que a Madrid no en poden gaudir, com es fà? Som-hi doncs, anem a explicar com es fa

UN BIKINI

Ingredients:
Pa de motllo, o de motlle o de molde. Pa BIMBO, vamos. Al supermercat el podeu comprar de normal, amb sèmola, amb fibra, de color marro chungo, de mil formes. Millor que agafeu el normal i procureu no trigar massa en menjar-vos-el, que es torna de dos colors i ja no mola.

Tranchetes: Ingredient indispensable en la nevera de un inútil com vosaltres. Fàcil de preparar (només cal treure-li el plàstic i si m'apures ni això...) i ràpid de menjar. Pel bikini en farem servir un parell, la resta, como no, us els mengeu sols.

Pernil dolç: Aquí ja entrem en tema complicat, perquè l'embutit és tot un món de coses raríssimes. Dolç? Perquè dolç, si no té res de dolç, aquest pernil?Les crispetes dolces són dolces i les salades són salades. Però el pernil salat és salat i el pernil en dolç també. Paranoies porcils.
Compreu-ne tant com volgueu perquè si posem cuantitats com 100 grams i coses d'aquestes presuposem que el compreu a una xarcuteria o algo així, quan en realitat, si existís pernil en dolç precuinat i per microones, encara que fos més car, compraríem aquest.

Pos ala, que vamos p'allá que es mu fácil:
Agafes el pa, dues llesques, hi poses un parell de tranquetes en una, un parell de "lonchas" de pernil en dolç a l'altre, les juntes, les tapes i fora.
Bon profit!

Cony? Ja està, qué pasa, qué pasa?? Però això no es menjava calent? Sí, vale, però això és cuina de supervivència, no? Si ara ens posem a fer el bikini per la paelleta, amb mantega perquè quedi més sucós i tal, potser ens passem de llestos, no? I no diguem si diguéssim algo de l'estil: "Doncs poseu el bikini a la sandwichera i que es faci solet". Al igual tenim sandwichera! Això és com dir: "I ara passem la salsa aquesta cutre dels macarrons que hem fet per sortir del pas per la màquina de fer escuma de salsa cutre de macarrons que hem fet per sortir del pas". Manda huevos, hombre! Si vols una recepta currada i elaborada mira el programa del moñas de l'Isma aquell i flipa tu amb el que entenen per cuina per solters. Que si pillem un caldo que tenim aquí, que si anem a comprar al mercat, anda ya, todo mentira!

Jo no us enganyo: cuina per inútils. Un bikini fred. Punto.

Amb que podem acompanyar aquest manjar deliciós: Amb un gotet d'aigua de l'aixeta o un bon trago de blody mary.

Consell culinari del dia: Quan encengueu el gas, feu el favor d'apagar-lo després, que si no les cases exploten pels puestos i no és plan, tios.

Bon provech!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina imatge mes lletja ................................................................. i quin silenci més incòmode

Anònim ha dit...

Doncs jo, aquesta imatge, la trobo fascinant...

Franchu ha dit...

Je je je no sabia que també et dedicaves a clases magistrals de supervivencia cudinaria... felicitats pel mixto de jamon y queso sense calentar... jejeje

escoltainvisible ha dit...

Jo, directament, faig la ola.

Anònim ha dit...

Proposta per la secció:

"Puré de patatas y frankfurt"