21 de març, 2006

Cròniques Pardianas (1) per Jordi Pardo

Diumenge 19:
Fòrum de l'aigua. Durant els darrers dies s'ha dut a terme el fòrum mundial de l'aigua. Conclusions: 1) oblidem-nos del petroli, les properes guerres seran per la gestió de l'aigua. 2) l'aigua, que havia estat patrimoni dels Estats i companyies públiques com a servei bàsic, cada cop més està passant a mans de les multinacionals, que hi veuen un mercat segur (potser algun dia deixarem el petroli, però l'aigua hi serà sempre!) i en augment (la demanda és cada cop més gran, i l'oferta es va reduint). I 3) (entre moltes d'altres) Catalunya està entre les regions líders en consum d'aigua embotellada, en un país on l'aigua de l'aixeta costa 300 cops menys que l'aigua embotellada.

Dissabte 18:
França, revoltada pel contracte de nova feina. Espanya, revoltada pel botellón. Un diari anglès portava avui aquesta informació. No deixa de tenir la seva gràcia que mentre els francesos ocupaven la Sorbona (esnif, com el maig del 68) en un acte simbòlic que no té preu per lluitar per les seves condicions laborals, a Barcelona es lia un pollastre de ca l'ample per poder emborratxar-nos pel carrer. Demagògia? Sí. Però dóna per pensar, no? Post-data: A mi ningú em va convidar al botellón.

Divendres 17:
Sents el costat fosc?. Segons un estudi de la NASA, només un 4 % de l'univers està format per matèria ordinària, allò que ens van dir que eren àtoms a l'escola, que són com caniques molt petites, petites, que donen voltes i voltes, i que es veu que formen tot el que veiem. Tot? Bé, a escala planetària potser sí, però a escala universal (d'univers), un 74% de l'univers el forma una "misteriosa energia fosca", i el 22% restant el que anomenaven "matèria fosca", que fins ara no es coneixia. Els mestres Jedis tenen molta, molta feina a fer...

Dijous 16:
Ajuda humanitària malbaratada: Després de donar milions i milions de dolars, la gestió governamental va despilfarrar les ajudes per assistir les víctimes de l'huracà. Milers de dòlars es van gastar en contractes posteriors a l'arribada dels huracans, que no van servir per a res. Un exemple: es van gastar 3 milions de dòlars per 4000 llits que no es van fer servir. Parlem d'una república bananera? Sí: estem parlant de les inversions governamentals dels EUA després de l'huracà Katrina. D'això se li'n diu donar exemple.



Dimecres 15:
Tanca Blockbuster. Després d'anys de gaudir d'un video-club que integrava la venda de crispetes, gominoles i artilugis culinaris per inútils que no saben fer sopar, ens tanca aquesta mítica cadena. En general, estic en contra de les multinacionals, però n'hi ha algunes que els hi agafes "carinyu", allò que les tens tant a la vora que sembla que no puguis viure sense elles. Parafrasejant al mític Humphrey Bogart: "sempre ens quedarà l'e-mule"

Dimarts 14:
Atac a la presó de Jericó. A part de la prepotent actuació militaro-feixista de l'estat d'Israel (el Sharon estarà en coma, però els seus deixebles saben el que fan), l'atac ens ha deixat una estampa d'homes en calçotets sortint de la pressió que si no fos per què és un acte feixista donaria per fer-ne acudits des d'ara fins que acabi la setmana que ve. Per cert, gran actuació de les democràcies occidentals en l'afer: l'exercit britànic i americà van abandonar casualment la vigilància de la presó 5 minuts abans de l'atac. Pels ingenus, tampoc van tornar quan van veure el percal que havien muntat els seus amics.

Dilluns 13:
Un nou forat al metro. Afortunadament, no hi havia edificis per ensorrar. Responsable de l'obra: GISA. Solvència contrastada? Sí. Efectivament, són els mateixos que van ensorrar el Carmel. Si tenen experiència, per què canviar-los, no? Algú s'haurà sorprès?

13 comentaris:

Santi ha dit...

L'Otto és un pilota.

Linchem-lo!!!

PILOTA!!!

Gràcies Otto. Ets el nostre fan. T'estimem.

Linchem-lo!!

Anònim ha dit...

Necesita una opinion discordante para equilibrar la balanza... son unos comentariosss politizadoss antiglobalistass y heterogeneamente proanmistia de los verdes que te cagas.

Vamos es que segur que es un Jipy d'esos que no se laban i fumen porrus i fan pudor!!

A pesar de esto es un muy buen fichaje, enhorabuena.

Carlinhos.

Anònim ha dit...

això no te dibuixets?

Anònim ha dit...

una pregunta, per que s'ha de llegir d'abaix cap a dalt? Ho dic per fer-ho en ordre cronològic.

Anònim ha dit...

S'ha de llegir de cap a dalt perquè és una alegoria del món japonés. Com els comics Manga, que es llegeixen de final a principi.

Digo yo...

Anònim ha dit...

Si, el tema que comentes de comparar França i Barcelona, és un pèl massa demagògi. El botellón és una resposta a alguna cosa més: frustració juvenil, precarietat laboral, pisos inaccessibles, salaris indignes... i a més prohibeixen beure al carrer? És normal que la gent es reboti. No és tan digne com les mobilitzacions a França, però tampoc estan tan lluny.

escoltainvisible ha dit...

Sense ànim de polemitzar, en el tema del botellón, no m'és dificil d'imaginar a quatre jipis, que sense més ànim que el d'intentar liar-ne una per sobrecarregar la capacitat disuasòria/multatòria dels ajuntaments.
El pensar que algú va tenir una idea política al darrere, és com dir que el dia anterior a les eleccions del 14-M famós, la gent va ser convocada a manifestar-se pels partits, com si no es pogués montar un pollo d'aquests de forma espontània.

Crec -vull creure- que el pitote aquell va ser espontani. I també aquest crec que ho va ser. Sense política pel mig (almenys, no tanta). No hem d'oblidar que la iniciativa va sorgir per les terres andaluses, a on ni ténen normatives tan dures com la nostra, ni es va muntar la tangana d'aquí.
N'hi ha per reflexionar.

De tota manera, estic d'acord amb la frase del Humphrey Bogart, sortida d'un clàssic del cine ("El acorazado Potemkin", pels cazurros)
"Sempre ens quedarà l'e-mule", deia ell "i nunca más pasaré hambre de palomitas" responia ella amb el puny al vent. I després ell tornava amb una frase que segueix sent, avui dia, un clàssic del cine de tots els temps: "me parece que ésto es el principio de una gran relación sexual".

Anònim ha dit...

L'acorazado Potenkin.... uhm, quin gran referent. Quan sento aquest titol em ve al cap Juggernaut

Anònim ha dit...

Estimat escoltainvisible,

Política és una paraula que entén malament; aquesta no no només fa referència als partits (poc polítics avui en dia), també a allò que esdevé en la gestió l'esfera pública. S'hauria de fer més política al carrer i menys als governs. I si, tot i el borregisme que acompanya a tota convocatòria, aquest botellón també tenia una intenció política.

Algú em deia ahir: la política és l'art de la possibilitat. Faig una pregunta a l'aire: Pot haver-hi un altra manera de aprofitar l'espai públic per l'aspecte lúdic de la població? És una possibilitat que l'ajuntament no vol tenir en compte, és una llàstima...

Anònim ha dit...

Personalment, i en el tema "botellâo", crec que sí hi ha al darrera una mica de "rebote", essencialment -com no- contra la famosa i coneguda normativa de civisme, però si busquem més a fons, segur que trobem totes les coses que deies, Peix, encara que per mi quasi a un nivell subconscient, no palpable en la majoria de casos.
Vaja, que el botellón era una manera de provocar, i per cert amb un gran èxit com a tal...

De l'actuació de les "forces d'ordre", suposo que dins de l'habitual. El que em sembla lamentable és que els nostres governants "polítics" (especifico), a tots els nivells, siguin d'esquerres (a excepció del Bush, per si algú en dubtava que no ens governi) i s'hagi esdevingut una llei així. I ja no parlem dels partits de l'oposició!

En fi, un altre dia si voleu podem parlar del poder del Marketing en l'actualitat, i de com unes quantes portades de diaris ben orquestrades i retroalimentades amb ràdios i especialment teles, poden arribar a plasmar-se en una normativa com la que tenim, i que si hagués estat promoguda pel PP del senyor Asnar hagués tret al carrer a tothom! (Inclús als partits que ara l'han aprovat).

Però això és un blog polític?

Anònim ha dit...

Jo he dit la paraula Juggernaut uns quants comentaris abans per treure un personatge de còmic...

Santi ha dit...

Pos últimament els còmics americans (ja que treiem el Juggernaut) estan força polítics...

No se si això és un blog polític. Potser no. Però tampoc és un blog on no es pugui parlat de política.
Dic jo.
O potser m'equivoco.
O potse no.

Qui sap.

Millor que em calli.

Anònim ha dit...

En cap moment s'ha dit que no es pugui parlar de politica. Jo només he dit Juggernaut