19 d’abril, 2006

Cròniques Pardianes (4) per Jordi Pardo

Dilluns 10: un mort cada 24 hores.
Estarem parlant d'Iraq? No, estem parlant de Catalunya. Aquesta és la xifra de morts per accident de trànsit en el que portem de 2006. Alguna cosa en comú entre els morts? Poques, però la majoria coincidien que duien un nivell d'alcohol a la sang molt superior al permés. No podem canviar les carreteres, ni el volum de trànsit ni la il·luminació. Però sí que podem decidir no conduir si ens hem pres un güiski de més. És qüestió de prioritzar a quina trompa dónes més importància.

Dimarts 11: "quien a hierro mata..."
Després d'un dia i mig d'incertessa, sembla clar que Romano Prodi ha guanyat les eleccions d'Itàlia. Pel canto d'un duro, però ha guanyat. La mínima victòria a les urnes li ha vingut gràcies a les modificacions electorals que havia proposat el "caiman" Berlusconi. Cal dir que Berlusconi havia dissenyat expressament aquesta llei per assegurar-se la victòria en un moment com aquest. El que passa és que el tir li ha sortit per la culata: amb el sistema electoral antic, hagués pogut seguir governant. Sí senyors, "a hierro muere"!! I ben merescut!

Dimecres 12: oli d'oliva... de girasol!
Qui no ha rebut mai a casa un folletó anunciant-te una excursió a algun racó del país, on per un preu més que mòdic et donaven de dinar i et regalaven una mega-ampolla d'oli? Doncs probablement només se n'han salvat els lectors que tinguin la sort de viure en un poble. La resta pringuem tots. Aquestes excursions, sovintejades per persones d'edat avançades (de iaios, vaja!), vivia del xollo de vendre duros a quatre pessetes. Aquelles super-garrafes d'oli d'oliva verge resulta que eren de girasol, hàbilment camuflades amb marranades vàries. Però avui els mossos han desmantelat la xarxa d'estafadors. Estigueu atents a les futures excursions que es muntin i fixeu-vos si encara regalen oli... Es regala una suscripció a La Universal al primer que ens envïi un fulletó d'aquests...

Dijous 13: algunes amnisties fan fàstic
Llegeixo indignat que el jutge Víctor Montiglio ha aplicat la llei pinochetiana d'Amnistia, encara vigent, a tres militars. Estaven acusats de l'homicidi de tres militants socialistes a Arica el 1973. El cas podria semblar lleu a la vista de les atrocitats que va causar aquest règim, però per als advocats de drets humans, la mesura del jutge obre la porta a una aplicació de l'amnistia en d'altres casos. Aquesta mesura suposa una burla al dret internacional, que descarta la impunitat en els casos de crims contra la humanitat.

Divendres 14: Telefònica perd la UMTS a Suïssa
Resulta que l'any 2000 Telefònica es va gastar uns 33 milions d'euros per aconseguir una de les llicències UMTS, que en aquell moment semblaven la gallina dels ous d'or, per a Suïssa. Aquest tracte els implicava donar cobertura a la meitat dels suïssos pel 2002. Ignoro si els combinats de xocolata desfeta i nata del carrer Petritxol tenen cobertura UMTS de Telefònica, però els habitants de l'antiga Helvècia encara esperen. Clar que, si ens haguessin preguntat a nosaltres, ja els hi haguessim pogut dir, això. Que estarien a 2006 i encara estarien esperant els tècnics. I mira que costa poc preguntar!

Dissabte 15: N'hi ha que neixen estrellats
Anava a comentar aquesta notícia, però és que es comenta sola. Un personatge es gasta 1450 Euros en una nit en dos burdells. Quan li arriba la clatellada del banc, se n'adona del que ha fet, i decideix fer veure que li han robat el DNI i les targetes. Els Mossos d'Esquadra el detenen l'endemà per simular un robatori. N'hi ha que neixen estrellats, però n'hi ha que directament s'han passat de llestos.

Diumenge 16: La benzina puja sense fre... i seguirà pujant
A veure. Actualment, la demanda de barrils de petroli per les nostres necessitats energètiques actuals és de 83 milions de barrils diaris. La producció és de 84 milions de barrils diaris. Ara mirem-nos la situació actual. Nigèria està en guerra civil, i recentment ha retallat un 20% la seva producció. Iraq segueix en guerra, i no és previsible que pugui millorar en breu. D'Iran no cal que en parli. Veneçuela està en crisi interna, i tampoc no pot millorar la producció. Actualment, l'únic país amb capacitat per oferir un augment de curt termini en la producció és Aràbia Saudita. Per tant, mentalitzeu-vos que la benzina seguirà pujant. Si no hi estàs d'acord, compra't una bicicleta!

4 comentaris:

escoltainvisible ha dit...

Ara m'haig de comprar una altra bicicleta?? I què faig amb la que ja tinc?? Si només està una mica fluixa d'aire a les rodes!!

Anònim ha dit...

Què vol dir UMTS?

Anònim ha dit...

UMTS son les sigles en anglès de "Sistema Universal de telecomunicacions mobils".. també coneguda aqui com a tecnologia 3G o tercera generació de mobils, que ha vingut a substituir al GSM i al GPRS en comunicació de dades. De fet, li queden quatre dies, ja que aquesta tecnologia ha quedat obsoleta abans de que fos implantada: ja hi ha noms de la futura 4G :-P.

Per cert, l'UMTS es la culpable de que molta gent gran hagi perdut la seva jubilació al deixar-se entabanar per inversionistes amb poca visió tecnològica!

escoltainvisible ha dit...

UMTS: Uns Maricons esTafadors S'embutxaquenpeles