18 de setembre, 2005

Otra de palomitas (cine de videoclub) (2) per Alex

Avui toca el torn d'una película força recent; Life Acuatic

Una comèdia protagonitzada per Bill Murray i un ampli elenc d'actors entre els que destaquen: Cate Blanchett, Owen Wilson, Anjelica Huston, Willem Dafoe, i Jeff Goldblum. Es una pelicula força coral, però el personatge central, Steve Zissou (Murray) destaca bastant sobre els altres.
Es la història de Zissou, una rèplica de Jacques Costeau, però vingut a meys, les seveproduccions cinematogràfiques no tenen ja gaire exit, i en l'ultima d'elles, la seva nova troballa, el Tauró Jaguar, ha devorat el seu millor amic. Així que decideix emprendre una ultima aventura am set de venjança. Resulta força còmic veure un Bill Murray sempre impassible devant la pantalla, clamant venjança de forma gairebé inadvertida per la gent. Una setmana abans de la película se li uneix a la tripulació, un fill del que no havia sabut mai res (Wilson), una periodista que narrarà les seves aventures per una revista oceanogràfica (Blanchett) i un titella del banc que li deixa la pasta per controlar les despeses.
El que d'entrada sembla una comèdia en la que trobarem un mariner boig i la seva tripulació de malalts mentals, es transforma en una película que basicament et parla de relacions. Relacions entre gent que mai s'ha conegut pero descubreix lligams, o que han viscut tota la vida junts i ja no en tenen de lligams.
Sota una película un pel lenta, i la façana impassible de Bill Murray (expert en fer personatges de volta de tot a la vida), es troba una reflexió sobre les relacions humanes i el que realment importa de la vida.

Recomenable? Bé si t'agrada el que està fent ultimament Bill Murray, lloga-la (no descarregueu películes...). Però trobo que el repartiment de luxe està un pel desaprofitat. Cal destacar el patetisme que respira la tripulació, que potser es l'únic punt pel que si es necessiten bons actors, sobretot Willem Dafoe.

Au, agafeu-la si com ahir, us trobeu amb una tarda plujosa i amb ganes d'estar-vos a casa sense haver de pensar massa, però sense la necessitat de tragar-te alguna estupidesa.