25 de juliol, 2005

Benvinguts

Aquesta es una reproducció de l'Editorial de Benvinguda de la nostra revista Pilot. El projecte de revista ha sofert una transformació a plana web, blog, foro, o com li vulgueu dir. Esperem la vostra col·laboració. Benvinguts.

No sabem si ha arribat l’hora de felicitar-nos per la inauguració d'una nova revista o d’adquirir un taüt de roure, molt apropiat per aquestes ocasions, particularment dissenyat pels cadàvers dels kamikazes editorials. Tan se val, el més important en aquest cas és que estem aquí; que respirem i vivim. “Que nos quiten lo bailao”, que deia aquell. Tot i la temeritat del destí que hem escollit i, per descomptat, l’emoció i el neguit que provoca aquesta nova aventura, la motivació ens anima a continuar fent la immersió en el difícil món de les publicacions alternatives i independents. És molt complicat sintetitzar el procés viscut per la “La Universal” fins al moment, però és obligat fer l’exercici. Perquè no sigui dit.

Corrien els inicis del present any, el fred gelava les idees però els vents portaven sensacions de canvis càlids. Desprès d’un fatal 2003, semblava que la perspectiva de la ciutadania entomava les regnes d’un moviment social nou i diferent, encara que és molt d’hora per valorar el procés amb objectivitat, existeix la sensació de que hi ha quelcom que està canviant. Alguna cosa que esta present entre nosaltres i que suggereix que hi han alternatives i un nou espai per l’esperança. Si la ciutadania aconsegueix sortir de l’estat de falsa comoditat, que ella mateixa s’ha venut, estarà oberta a un procés de canvi a tots nivells; polític, social, cultural, econòmic i humà. Per això ens cal ser conscients, crítics, buscar informació; alternativa i diferent, estar preparats pels canvis i la reflexió. I tot això amb una gran dosi de paciència, tolerància i empatia, que no és poc.

Emmarcat en tot aquest batibull polític i social va néixer, com dèiem, la idea de “La Universal”. Una revista que vol fer pensar i gaudir. Que va dirigida a un públic amb inquietuds culturals i socials, que estiguin en un estat de recerca i de curiositat. Una publicació per lliure-pensadors. Que vol difondre l’art del còmic català en la societat, reafirmant-lo com un altre mitjà de comunicació vàlid i popular. Tot això amanit amb un bon grapat de continguts artístics i culturals, encarats a la reflexió i la creació del criteri personal i col·lectiu.

En fi, una proposta alternativa i diferent que, esperem, trobi el seu espai entre els joves i no tan joves de la present població catalana. Esperem que us agradi i que aquest humil projecte estigui molts anys entre nosaltres.

Gràcies per la confiança.

L'equip de redacció de “La Universal”

5 comentaris:

alex ha dit...

Aquí podeu expressar el que us doni la gana sobre la notícia, text, article o historieta a la que es refereix.

Animeu-vos!!

escoltainvisible ha dit...

Mu bien. Mu bonito. Ehm... Suposo que hauria d'intentar penjar algo, a veure si me'n surto, no? Bueno, ja ho probaré...

No hi hauria negoci en fer un Blogger en català??

Bueno, xavalotes. Serà millor que m'afanyi a entintar les altres morts novates que tinc a la rampa de llençament...

Noel

Anònim ha dit...

Ei companys!!

Això rutlla i fa molt bona pinta, crec que avui s'inicia la vida d'una gran pàgina. Bé, això ho dirà el temps!

Només cal que l'actualitzem sovint i això estarà fet!

Vinga!

Peix

Anònim ha dit...

Hola gamberros!

Molt xul·lo el blog! M'agradaria poder-hi col·laborar d'alguna manera, però suposo que no voldreu que hi pengi els Excels de financiació de la revista, o sigui que ja em buscaré alguna coseta, i si la trobo d'interès i rellevant, la posaré.

D'entrada en el proper viatge que faci, portaré un "quadern de bitàcora", a veure si després surt alguna cosa potable...

Però ànims igualment! Hi ha hagut un GRAN curro al darrera de tot això, i mola molt veure'n resultats. Qui sap si això pot ser l'inici d'alguna cosa GRAN.

Paul

Anònim ha dit...

felicitats!
no sóc molt d'internet jo, pero hi he navegat una estona i m'ha semblat molt currada. les tires còmiques em semblen molt xules pero els textos se'm fan molt llargs i al final passo de llegir (potser no aniría malament utilitzar titulets o més imatges intercalades o algo per crear un ritme al text... no se)
i en quant els comentaris de la gent, només val la pena que tingeu en compte els positius, hi ha molta penya penjada que creu que pot millorar-ho tot pero... é muy fassil de dessir.
diuen que fa més el que vol que el que pot, no?
dons això, sigueu voluntariosos i no ho deixeu ok?

venga chicos! creemos en vosotros!!!

;P